По случай своята наскоро навършена 20-та годишнина, Google въведе редица нови и полезни функции

...
По случай своята наскоро навършена 20-та годишнина, Google въведе редица нови и полезни функции
Коментари Харесай

Google направи сериозни промени в своята търсачка

По случай своята наскоро навършена 20-та годишнина, Google въведе редица нови и потребни функционалности в своята търсачка. По време на неголямо мероприятие в Сан Франциско, интернет гигантът показа своята коренно изменена търсачка.

``
реклама

Промените засягат най-вече мобилната версия на търсачката. Гугъл отстранява нейния минималистичен интерфейс, с който всички свикнахме в продължение на няколко години, и предлага нов интерфейс с доста по-наситена информация.

 Гугъл

Под реда за търсене към този момент се появява същата информация, която се вижда и в мобилното приложение Гугъл, и в основната страница на Android. Включително прогнозата за времето, новините и материалите, подбрани съгласно ползите на потребителя. Всичко това е сложено в раздела Discover на основната страница.

Според Гугъл, приблизително всяко осмо питане на потребителите е наново. Тоест, потребителите постоянно се връщат на това, което са намирали по-рано. Ето за какво търсачката в допълнение ще предлага и познати на потребителя тематики. При наново въвеждане на едно и също търсене, в горната част на програмния прозорец се появява раздел с към този момент посещаваните страници. Гугъл акцентира, че историята е забележима единствено за съответния консуматор. Ако новите раздели пречат и не са комфортни за прилагане, потребителят може да ги изключи.



При търсене на информация по избрани тематики Гугъл автоматизирано ще основава „ сбирки “ – динамични раздели с изображения и подбрани публикации, които биха заинтересували потребителя. Тези сбирки ще се генерират от изкуствен интелект.

Изкуствен разсъдък ще и предлага автоматизирано генерирани материали, включващи фотоси, видеа и вести за разнообразни звезди.

Търсенето по изображения в мобилната версия на търсачката ще бъде интегрирано с Google Lens. При снимане на обект, Гугъл незабавно ще демонстрира какво е това, както и сходни на въпросния обект изображения.

Гугъл съобщи, че всичките изброени нововъведения ще стартират да се появят в търсачката през идващите една-две седмици. Няма точни дати, само че можем да предположим, че новите функционалности ще се появяват последователно в другите райони./ kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР